Automate your Marketing
with Womplify




 
nurul afifdani's LAIR!

By: nurul afifdani azraie

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Jul-2008 12:39 Email | Share | | Bookmark
MY NEW BLOG

YOU ARE WELCOME TO VISIT MY NEW BLOG AT :

http://puancokolat.blogspot.com

I DO APPRECIATE YOU TO SWAP TO MY NEW LINK.
I REALLY HOPE TO GET CONNECTED VIA MY NEW BLOG THOUGH I'LL BE NOT IN MY FOTOPAGE ANYMORE.

FYI, YOUR FOTOPAGE / BLOG ARE ALREADY LINKED TO MINE.

I'LL SEE YOU THERE, THEN.

CHEERS!


Thursday, 3-Jul-2008 22:27 Email | Share | | Bookmark
JALAN-JALAN, MAKAN-MAKAN WITH MY 2 SUPERHEROES

 
 
 
View all 5 photos...
MY TWO SUPERHEROES...


MIGRANE + SAKIT GUSI BERDENYUT2 = MC LE JAWABNYERRRR....

Dah makan pain killer yang doctor bagi.. dah ok...
Mulalah bontot ni panas takmau dok umah...
NAK KUAR JALAN!

B ajak g Mid Valley... (MV)
Hureyyyyyyyyyyyyyy... BESH!

Tapi sebelum ke MV..
Isi perut we allsss yang lapor tahap gaban dah ni... sebab tak bf...
Aku takleh tggu nak sampai MV baru nak mencekik!
Ajak b lunch jer kat Pizza Hut Sri Damansara...

Mcm biasa...
Followed b punyer menu je...
Meal no. 2, royal masala pizza plus stuff crust yer -----> ni aku yg demand!
For Afif's... Kid's set.. Carbonara Spaghetti... his favourite!

Yang sampai dulu.. biasalah...
Soup of the day... chicken soup..
Cheese Stick....
Drinks...
And Afif's meal...

Dah gaul2 spaghetti ni.. baru teringat nak amik gambar...
Afif mmg suka apa2 jenis pasta.... ngeeee... mama dialah ajar ni....



Afif punyer dah sampai...
Sambil suap dia...
Besalah.. suap sket kat mulut sendiri ni..
Pastuh suap plak kat babah afif tu...
Pizza tak sampai lagi nih...
Perut menggelodak ni baiii....









Cover lapar....


Sampai jer kita owang punyer...
Terbeliak bijik mata aku....
"Ni pizza apa ni?" gua dah hangin ni....
"Pizza crunchy.. kak"
"Akak mintak stuff crust.. mana ada mintak crunchy niiiiiiii....."
Aku dah agak dah...
Sebab apa..
Masa amik order tadi...
Crew dia mcm blur!
Dah noticed dah...
Tapi takmau under estimate orang kan... xbaik...
Tapi bila aku dapat pizza aku...
Aku tgk ghoper pizza tu "hitam + nipis mcm kertas"
Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

KO TUKAR BALIK... I DON'T CARE! PEDULIKKKKKKKKKKK....
Tapi aku cakap elok2 lah sebab dorangpun cakap elok2 dengan aku....
"Boleh kak.. tp kena tunggu sekejap.. boleh kak.. pastuh kena tambah RM5/- utk stuff crust"
HAPE KE LEMBAB NAU KO NI...
AKU DAH REQUEST STUFF CRUST TUH...
OF COURSE AKU TAU LER ADA EXTRA CHARGES...
ADEHHHHHHHHHH....


Habis bab lunch kat pizza...
We went to MV plak...

Hujan.....


Takdelah apa yang best sangatpun kat MV ni...
Jalan-jalan.... cuci mata...
Beli itu... beli ini....

Then bawak Afif main game dekat Smart Wonder Land, JJ tu..

Afif main bowling game...
Tak kira strike ke idok...
Dia menjerit jeee...


Naik kuda...


Jalan-jalan sampai rasa tumit kaki nak tertanggal...
Ajak hubby gerak...

On the way nak balik tuh...
Ajak hubby singgah Tesco Extra, Selayang jap..
Nak beli barang sket...

Dah alang-alang pukul 6++ tu..
Ajak hubby dinner terus...

Mula-mulakan we all masuk Laksa Shack...
Suka sangat laksam n laksa johor dia...
Hampesssssssssssss.....
HABIS!
TAKDE!

Yang ada ntah apa2....
Nasi aku takmo...
Hubbypun taknak makan nasik...
Eeeeeeeeeeeeee...
KOWANG NI KAN...
NAK MENIAGA KE IDOK???
SUMER BANTAI HABIS... TAKDE.....!!!!!

B cakap apa...
"Kalo sumer takde... takpelah... jom ma kita g makan tempat lain!"
Hehehehe...
"Jom b...!"

G kodai makan sobolah...
"Jom Bali Cafe"

Dah duduk...
Waitress dia bagi menu..
Aku tanya..
"Ni.. semua menu ni available kan?"
"Ya.. "
Pehtu aku tersengeh sowang2....
Sediakan payung sebelum hujan!

Hubby order Curry Laksa


Mine... Mee Wantan Soup


Afif's... fav dialah... Roti Bakar


Ok... makan... jemput makan...

Rasanya hari ni kejer kita owang makan ajeeee....!
Migrane kemana..
Sakit gusipun ntah kemana....





















Wednesday, 2-Jul-2008 21:19 Email | Share | | Bookmark
AFIF & PS2

Saje nak share dgn u olls sumer....
Lately ni my afif giler layan PS2 pulakssss!
Adehhhhhhhhhhhhh haiiiiii...............
Angah dia lah ni... (my bro)
P bawak balik PS2.. pehtu tinggaikan dekat umah...
Pehtu.. babahtok afif pulak p layan PS2 ni...
Hai.. layan PS2 yang lumba kereta pulak...
Lagilah afif excited nak join jugak...

Tapi yang nak tergelaknyer....
Afif excited bila kereta tu kena langgar!
Wahhh.. dia mcm rasa dia dah menang...
Excited dia!
Pehtu.. dia tak bagi orang lain tlg pegangkan joystick utk..
Dia nak control sendiri tu...

Jom kita tgk short video ni jap...
But sorry... the quality not so good!




Tuesday, 1-Jul-2008 21:52 Email | Share | | Bookmark
ANOTHER GIFTS!

Hai.. afif...
Rasanya besday dah sebulan lepas dah...
Tapi rezeki afif ada lagi dok dapat hadiah...
Alhamdulillah...

Balik keje, when i parked my car... i saw my bro with his gf - Cyldia (Cyl) tgh tggu we all dekat parking motor...
Besalah.. afif ni kalo nampak pak ngah dia.. excited tak tentu hala dah lah...
Then Cyl hulur dekat Afif a plastic bag with label Marks & Spencer... besday gift's afif.. she said!
Cyl tak dapat joined on that day.. keje..
Hehehe...
Mama yg excited ni.....



Sampai je kat pintu rumah..
Our neighbour pulak bukak pintu...
Agnes's mom...hulur something to Afif...
Besday gift gak kata dia...
Hari tuh mmg invite Agnes 1 family...
Tapi dia kena outstation...
Agnes sudah bagi ma.... a day before the party...
But this one from her mom pulak...
Me pun kelam kabut masuk umah..
Amik the "buah tangan" yang mmg ada extra sket lagi...
Then i gave to her...

Agnes's mom gave this cute suit to Afif... Mekaceh...


And this from Aunty Cyldia...
Ermm.. mcm tau tau je mama Afif ni suka kaler cokolat yer! Mekaceh jugak...
Ni dah boleh buat stok raya...


Afif with his Aunty Cyldia


Afif with his Pak Ngah & Aunty Cyldia


Leparking....


Terima kasih bebanyak yer.. for the both gifts.
Me n hubby tak kesah mahal atau tidak... We really appreciate it!
Yang penting Afif sentiasa melekat di hati setiap orang yang terdekat dengannya...

Alhamdulillah....





Monday, 30-Jun-2008 20:30 Email | Share | | Bookmark
CERITA IC

Wallawey.... kena tagged lah pulak dengan my sis... Farihah...
Tapi tag game kali ni quite interestinglahhhh...
Aku pk 8x tuh... nak reply ke taknak tag from my sis ni...
Sebab... kira bogel habis tunjuk sejarah IC kita ni...
Huhuhuhuhu..............!!!!
Kelakarpun ada bila tgk pic kat ic si Farihah ni...

Okaylah...
Kalo me tak reply so me pun tak dapek nak tgk n gelakkan ic kowang2 nantikan?
Siap kowang nanti...............

Cerita my ic ni takde yang interestinglah guys...
Bukanlah nak berlagak ke haper ke kan...
My ic tak pernah hilang lagi ler....
Alhamdulillah...

Weyyyyyyyyyyyyyyyy... aku seganlah nak tunjuk bogel2 ic aku niiiii....
Tp takpelah... hidup kena ada fun kan?
In fact, watpe nak tunjuk yang lawo je memanjang kat page sendiri kan?
Realistic sketlah kan?

Ni 1st ic yang aku dapat when my age was at 12.
Tang remos yang aku tak tahan tuuuuuu...................!!!!



Ur lucky lah dek, sebab akak cari sekali je dlm file akak...
Akak terus jumpa the photocopy tau...
Me pun not expect actually that me is still keep the photocopy...

Masa buat 1st ic ni.. excited tu....
Yelah.. kwn2 sekolah lain semua dah ada ic
Gua still takde lagi tuh evendo my besday dah lepas!
Abah ntah nape tak bawak2 lagi me ni g buat ic...
Siap kena byr denda lagi sebab buat lewat..
Mana tidaknya.. besday bulan 9, but my abah bawak g buat ic, bulan 12?????
Buat ic ni dekat JPN cawangan Dato' Keramat.. dekat dgn pasar keramat tuh... dah tutup pun skrg!
Ayang.. ko mesti tau umah kecik tu kan?????

Then bila sibuk2 kerajaan suruh tukor old ic b&w ni ke mykad yg colorful tu...
Me pun g lah tukar...
Inilah rupanyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. pejamlah mata kowang.. BURUKKKK!!!





GEMOK!

Sekarangpun gemok jugak...
Tp yang di atas itu lagi gemok siot!!!!!
My cheekbone pun that time kalo me senyum... tak nampok dah weyyy!!!
Masa buat mykad warna warni ni me dah kawen dengan En. Azraie dah....
Nak wat camne... my En. Azraie tidak pandang gemok ke kurus...
Yang penting IQ mesti cantek!

Buat dekat JPN, Kompleks Desa, Kepong.
Nape wat kat sana?
Sebab my mummy punyer anak lelaki - my bro.. En Azmi...
(i ada mak angkat yang bela i since i was baby-actually she was my bb sitter. until now we still keep in touch.)
En. Azmi ini bertugas di JPN situ...
Maka hendaklah kita pandai mempergunakan kemudahan yg sudah diberi iyerrr...
Orang lain qued panjang giler tu...
Me n hubby qued jugak tau...
Tapi bila itu En. Azmi sampai kat kita orang 2 orang ni...
Dia bisik... japg ko terus g kaunter dot..dot...dot... me tak hengatlah kaunter apa...

Heheheh... rasanya lebih kurang 1/2 jam ke kot... settled semua!
Tudung mmg guna tudung sendiri ekkkk..
Sebab byk sgt dengar cerita... "ko baik pakai tudung gelap.. nanti ko kena pakai tudung JPN.. gonjeng gile siot!"
So sediakan payung sebelum hujan yer....

Takde yang interestinglah citer my ic ni...
Hilang so far... Alhamdulillah... lum lagie...
Melainkan pernah sekali tu...
Dah kawenlah that time...
Me tak noticed yang my ic ada dekat my dad nearly a week!
Masa tuh duduk dekat Keramat Wangsa...
Every weekn we all berdua akan balik ke umah my parents.
So seminggu tu lah aku ke hulur ke hilir takde ic!
Abahpun masa tuh kata... "ala.... nanti balik amiklah...."
Boleh?????

Soooooooooooooooooo...
Siapa saya seterusnya akan di TAG?
Siapa yang saya mahu tengok ic-nya nanti?
My old-skool frens...................................

1.Ayang @ Mummy Ateem
2.Shuzana @ Mama Ammar
3.Fairy @ Mummy Twins
4.Azma @ Jeema


SILA REPLY MY TAG YEA ANDA2 SEMUA..
NO EXCUSES....







[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net